Nieuwe trend: metrotegels

Ben je op zoek naar nieuwe tegels voor in je badkamer, toilet of keuken? Waarom ga je niet
voor de populaire metrotegels? Deze tegels kun je tegenwoordig terugvinden in zowel landelijke, industriële als moderne interieurs. Ze staan overal prachtig bij! Hieronder lees je alles over deze nieuwe trendy tegels en vertellen we je wat metrotegels zijn, in welke ruimte ze mooi passen en welke trendkleuren we op dit moment veel zien.

Wat zijn metrotegels?

Metrotegels zijn oorspronkelijk ontworpen voor de Franse metro. Waarschijnlijk herken je deze witte tegels wel! Je herkent ze aan de glans en de aflopende kanten. Ze werden op zo’n manier ontworpen dat de tegels zorgden voor een weerspiegeling van licht in donkere tunnels. Tegelijkertijd zorgden de tegels voor een ruimtelijke uitstraling. Niet veel later zag je deze metrotegels ook terug op plaatsen waar hygiëne belangrijk is. Denk aan slagerijen, restaurants en bakkerijen. Vroeger hadden de tegels alleen een witte kleur, maar de laatste tijd zijn er ontzettend veel trendy kleuren bijgekomen.

Metrotegels voor diverse ruimtes

Een metrotegel doet het goed in diverse ruimtes in huis. Denk aan de badkamer, de keuken en ook in het toilet komen deze tegels helemaal tot zijn recht. Wanneer je voor metrotegels kiest dan kies je voor een makkelijke, mooie en gebruiksvriendelijke tegel. Ze zijn namelijk waterbestendig, hittebestendig en makkelijk in onderhoud. Daarnaast geven ze een mooie en strakke uitstraling aan de ruimte. Het zijn echte eyecatchers en weer eens wat anders dan anders om te hebben! De metrotegels kun je combineren met alle woonstijlen, dit door de neutrale uitstraling.

Populaire trendkleuren metrotegels

Tegenwoordig hoef je allang niet meer klassieke witte tegels aan de muren in de keuken, in het toilet of in de badkamer te hebben. Ga eens voor kleur! We zien steeds meer kleuren metrotegels voorbijkomen en leuk dat ze zijn. Hieronder vertellen we je alles over de vier populairste kleuren van dit moment:

1. Mintgroene metrotegels

Met een kleur als mintgroen kun je iedere ruimte opfrissen. Mintgroene metrotegels kun je goed combineren met witte, beige of grijze tegels. Het is een echte eyecatcher om te gebruiken in de badkamer, het toilet of in de keuken.

2. Mosterdgele metrotegels

Wil je iets anders dan anders? Ga dan voor mosterdgele metrotegels voor in je badkamer, keuken of toilet. Je zal zien dat je direct vrolijk gaat worden wanneer je deze kleur ziet. Mosterdgeel is perfect te combineren met kleuren als beige en wit en zorgt altijd voor een zonnetje in huis.

3. Witte metrotegels

In deze witte kleur werden de eerste tegels gemaakt en vandaag de dag zijn ze nog steeds erg populair om te gebruiken. Ideaal om als achterwand in de keuken of als wand in de badkamer en het toilet te gebruiken. Je kunt witte metrotegels met iedere andere kleur combineren. Denk aan grijs, roze, mintgroen, donkergroen en zwart.

4. Zachtroze metrotegels

Zachtroze in huis is een mooie kleur om te hebben. Roze geeft een lieve uitstraling en zorgt daarnaast voor een vrolijk gevoel. Een zachtroze metrotegel is mooi om te combineren met een witte keuken, een wit toilet en een witte badkamer.

Bron: Afium.nl

Leave a Comment