Starten als ondernemer? Vergeet niet hier op te letten

Het kan één van de meest ingrijpende beslissingen van jouw leven zijn wanneer je besluit om eindelijk een eigen bedrijf te beginnen. Maar het kan het leven ook voorgoed op een enorm positieve manier veranderen. Om ervoor te zorgen dat jij een succesvolle onderneming neerzet is het belangrijk om vanaf het begin af aan heel gestructureerd te werk te gaan. Daarom geven we jou hier een paar tips, zodat je niets over het hoofd ziet. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een bedrijfsplan of het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp, zodat je gedekt bent voor schade bij arbeidsongevallen.

Neem het zekere voor het onzekere

Als ondernemer ben jij aansprakelijk voor de schade die jij of één van jouw werknemers tijdens de werkzaamheden veroorzaakt. Wanneer jij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, kunnen de kosten enorm hoog oplopen. Om het risico op financiële problemen te voorkomen is het slim om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers af te sluiten. Met deze verzekering ben jij gedekt tegen schade die ontstaat aan spullen, personen of gebouwen tijdens de uitvoering van het werk. 

Lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekering goed door om te zien wat er allemaal onder de dekking van jouw verzekering valt. 

Schrijf een uitgebreid bedrijfsplan

In een bedrijfsplan schrijf je alle doelen van jouw bedrijf uit: voor zowel de korte termijn als voor de toekomst. Dit ondernemingsplan is niet alleen een goede leidraad om de groei van het bedrijf vorm te geven en bij te houden. Je hebt het ook nodig wanneer jij subsidies of een bedrijfskrediet aan wil vragen. Doe je in een bedrijfsplan onderzoek naar de branche waarin je werkt en kijk je goed naar de concurrentie. Op die manier creëer je een duidelijke richting om naartoe te werken en worden de stappen die je moet zetten voor een succesvolle onderneming haalbaar.

Richt jouw werkplek goed in

Als ondernemer is de werkplek van levensbelang. Ga je als zzp’er aan de slag vanuit huis? Zorg dan voor een ergonomische werkplek. Wanneer je urenlang doorbrengt achter jouw bureau kun je last krijgen van vervelende blessures. Met een bureau dat goed is afgesteld op het lichaam voorkom je dit soort klachten. Ook kan een ergonomische bureaustoel heel prettig zijn. Zorg daarnaast voor voldoende licht en zuurstof in de ruimte, zodat je genoeg energie hebt om door te werken. Ruim de werkplek aan het eind van de werkdag op. Op die manier kun je de volgende dag weer op een nette plek aan de slag gaan. 

Extra tip: met wat leuke planten fleur je de werkplek in een handomdraai op, zodat je er met nog meer plezier kunt werken.

Leave a Comment