Waarom kiezen mensen voor een mediator?

Scheiden is voor niemand leuk, en niemand zit te wachten op een langdurige scheidingsprocedure. De snelste manier om een scheiding rond te krijgen is door met elkaar aan tafel te gaan zitten, en duidelijke regels op te stellen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je moeite met het zien van je ex-partner, of zijn er simpelweg teveel problemen waar jullie samen niet uit kunnen komen. Gelukkig is er een oplossing voor dit vervelende probleem. Stap niet meteen naar de rechtbank, maar ga op zoek naar een goede mediator in de buurt. Deze professional kan je helpen bij het verloop van de scheiding, zodat beide ex-partners snel weer verder kunnen met hun leven. Ben je nieuwsgierig geworden naar de vele voordelen van een mediator? In dit artikel lees je alle redenen voor het inschakelen van een mediator.

Oplossingen waar je zelf nog niet aan had gedacht

Bij een scheiding komen vaak veel problemen kijken. Denk bijvoorbeeld aan een regeling met de kinderen, of het verdelen van de inboedel. Maar een scheiding gaat ook vaak gepaard met een heleboel heftige emoties, zoals woede en verdriet. Het is daarom heel begrijpelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het inschakelen van een mediator in de buurt kan jullie helpen om de scheiding in goede banen te laten lopen. Tijdens de mediation wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de problemen waar jullie samen tegenaan lopen, en word er gezocht naar een passende oplossing voor beide partijen. Zijn jullie ver uit elkaar gaan wonen, of zijn er problemen qua vervoer? Maak je geen zorgen! Mediation is namelijk niet alleen beschikbaar in de grote steden, maar ook in kleine dorpen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mediation in Houten of juist in Amsterdam. Wonen jullie ver uit elkaar? Ontmoet elkaar dan ergens in het midden. 

Goedkoper dan een juridische procedure

Bij problemen tijdens een scheiding denken veel ex-koppels meteen aan advocaten en de rechtbank. Dit kan je niet alleen een hoop geld kosten, maar neemt ook veel kostbare tijd in beslag. Tijd die je natuurlijk veel beter zou kunnen besteden. Probeer het daarom altijd eerst met een mediator in de buurt. Tijdens mediation in Houten kun je namelijk al veel problemen oplossen, en met een onafhankelijke, derde partij aan tafel blijft het gesprek professioneel en vriendelijk. De meeste ex-koppels kunnen door middel van een mediation hun huwelijk tevreden afsluiten. En met al het geld dat word bespaard tijdens de scheidingsprocedure kun je wat leuks gaan doen! Bijvoorbeeld een fijne vakantie om even bij te komen van alle emoties en de drukte.

Mediators zijn betrouwbaar

Laten we eerlijk zijn: rechtszaken zijn niet gezellig en al helemaal niet privé. Niemand heeft zin om lange dagen te maken in een rechtbank, om vervolgens tegenover vele advocaten en rechters je privé leven te moeten blootleggen. Dit is één van de grootste redenen waarom zoveel mensen kiezen voor een mediator in de buurt, in plaats van voor een advocaat. Mediation vind namelijk altijd plaats in een besloten ruimte. Dit zorgt ervoor dat er nooit meer mensen aanwezig zijn dan absoluut noodzakelijk is. Meestal betekent dit dat jullie met z’n drieën rond de tafel zitten, hoewel er natuurlijk altijd uitzonderingen kunnen worden gemaakt wanneer beide partijen hiermee instemmen. Dit zorgt ervoor dat zowel jij als je ex-partner de ruimte krijgt om je emoties te kunnen tonen.

Leave a Comment