Help, ik ben gebeten door een hond… Wat nu?

Het kan zelfs de grootste dierenvriend overkomen: gebeten worden door een hond. Deze ervaring kan zeer traumatiserend zijn. Zeker wanneer u hierdoor ernstige verwondingen oploopt. Als gevolg hiervan maakt u extra hoge kosten. Daarnaast kan het voorkomen dat u inkomsten misloopt, zoals bijvoorbeeld uw loon. Wanneer dat het geval is, betekent dit dat u te maken heeft met letselschade als gevolg van een hondenbeet. 

Wanneer u bent gebeten door een hond, kan dit zeer nare gevolgen met zich meebrengen. Denk hierbij aan een infectie, littekens en erg veel pijn. Ernstige hondenbeten kunnen zelfs leiden tot blijvende zenuwbeschadigingen. Waar u ook bent gebeten, in uw arm, hand, benen of gezicht: het is altijd zaak om uw schade te verhalen bij de eigenaar van de hond. 

Onderneem zo snel mogelijk actie

Wanneer u door een hond bent gebeten, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Noteer de namen en telefoonnummers van getuigen en ga vervolgens zo snel mogelijk naar uw huisarts. Uw eigen herstel is het allerbelangrijkste en heeft voorrang op alles. Wanneer u al uw tijd en energie in uw herstel steekt, kan een letselschade jurist zich voor u op het claimen van uw letselschadevergoeding richten. Hij of zij kan de eigenaar aansprakelijk stellen en helpt u bij het opstellen en bijhouden van uw schadeclaim. Tip: foto’s van de hondenbeet en uw verwondingen kunnen hierbij helpen. Dus het is raadzaam om deze te maken voor in uw letselschadedossier. 

Bereken uw letselschadevergoeding

Wilt u graag exact weten hoeveel vergoeding u kunt ontvangen van de eigenaar van de hond? Een jurist kan u hier een realistische inschatting van geven. Wilt u graag een grove inschatting? Dan kunt u ook online met behulp van een rekenmodule berekenen op welk bedrag u ongeveer recht heeft. 

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel loon u bent misgelopen, hoeveel hulp u heeft gehad in huis, hoeveel dagen u in het ziekenhuis heeft gelegen, en meer. Op basis van deze informatie kan online een grove inschatting worden gemaakt van de kosten die u heeft gemaakt en die u kunt verhalen op de tegenpartij. Wilt u hierna toch nog graag een specifieke inschatting van uw letselschadevergoeding? Denk hierbij aan een nauwkeurige opsomming van al uw materiële schade en uw emotionele schade, zoals de ernst en aard van uw letsel, de herstelperiode, hoeveel pijn u heeft geleden, of u littekens overhoudt aan het ongeluk en meer. Dan helpt de jurist u graag met het vinden van de juiste antwoorden.

100% gratis advies en hulp

Twijfelt u nog om de hulp van een jurist in te schakelen? Omdat u bijvoorbeeld bang bent voor hoge kosten naast de kosten die al hebt gemaakt als gevolg van de hondenbeet? Dan is het goed om te weten dat het inschakelen van een letselschadejurist gratis is voor letselschadeslachtoffers. Het is namelijk zo dat de buitengerechtelijke kosten die  de jurist maakt, kunnen worden verhaald op de tegenpartij. Oftewel, wanneer u juridische hulp inschakelt, omdat u dit nodig heeft als gevolg van letsel door een hondenbeet, dan verhaalt uw jurist deze kosten  op de eigenaar van de hond.

Leave a Comment