Je eigen werkplek in de tuin creëren!

Thuiswerken is het nieuwe werken geworden. Ben je inmiddels je eigen werkplekje in huis al een beetje zat en wil je een keer wat anders? Denk dan eens aan een werkplek in je tuin! De ideale oplossing waar je ongestoord aan het werk kan. Iedere werkdag begint met een wandeling door de tuin, waarna je de deuren van het tuinkantoor opentrekt en de werkdag kan beginnen!

Wat is een tuinkantoor?

Mensen werken steeds meer thuis. Door de digitale mogelijkheden is het mogelijk om eigenlijk overal in je huis of tuin een werkplek te creëren. Je kunt ervoor kiezen om in de tuin een kantoor te creëren, dit is een hele handige optie. Mits er ruimte is om deze voorziening te realiseren. Een tuinkantoor is een plek waar je echt productief aan de slag kunt. Een tuinkantoor kan al worden gerealiseerd in een bestaand tuinhuisje. Een aantal bedrijven leveren ook diverse tuinkantoren. Deze zijn vaak voorzien van moderne voorzieningen, zoals airco, verwarming en eventueel zonnepanelen. Op deze wijze kan een tuinkantoor modern en duurzaam worden ingericht.

De voordelen van een tuinkantoor

Eén van de grootste voordelen van een tuinkantoor is dat je ongestoord kan werken. Je hoeft niet meer aan de keukentafel te zitten, wanneer er veel mensen thuis zijn of door andere afleidingen. Daarnaast hoef je niet meer elke dag naar het kantoor te rijden, waardoor je tijd hebt om meer werk te verrichten of de wekker iets later kan zetten. Ook kun je jouw eigen tuinkantoor inrichten naar jouw smaak, wensen en behoeftes. Daarnaast kun je ook jouw tuin mooi inrichten, waardoor je een complete ervaring creëert. Dit kun je doen door bijvoorbeeld kunstgras voor in je tuin te plaatsen. Het blijkt namelijk dat mensen die in een groene woonomgeving wonen zich gezonder en minder vaak ziek voelen. Nog een voordeel is dat je privé en werk goed gescheiden kunt houden. Wanneer een klant op bezoek komt, kan hij/zij worden verwelkomd in jouw nieuwe tuinkantoor. 

Tips voor het maken van een tuinkantoor

Wanneer je een kantoor in je tuin wilt creëren is het goed om je eerst goed voor te bereiden. Verdiep je eerst in een omgevingsvergunning voor je tuinkantoor. Bij de meeste gemeenten heb je geen omgevingsvergunning nodig voor een kleine afmeting van een tuinkantoor. Het is wel verstandig om dit even na te vragen. Noteer vervolgens alle eisen waaraan je tuinkantoor moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de Wi-Fi verbinding, de verwarming, de airco en de werkplek zelf. 

Nu je een lijst hebt gemaakt van alle voorwaarden en eisen, kun je starten met het ontwerp van het tuinkantoor. Dit kun je heel goed zelf doen, wanneer je dit liever niet zelf doet kun je ervoor kiezen om een professional mee te laten kijken. Er wordt geadviseerd om de stijl van het kantoor te laten aansluiten bij de stijl van het huis en/of de tuin. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de ligging van het kantoor. Je kunt kiezen om beplanting op het dak of aan de zijkant van het kantoor te plaatsen. Dit noemen ze verticaal tuinieren. 

Door dit te combineren met kunstgras voor in je tuin, creëer je een mooie groene omgeving. We wensen je veel succes met het realiseren van je eigen werkplek in de tuin!  

Leave a Comment